Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Kelahiran yg terISTIMEWA

Assalamualaikum...
Setelah hampir setahun tak langsung menjengah rumah ajaib yg menyimpan byk kisah ni, at last malam ni terasa nak menghapdet plak. Cuma nak berkongsi tentang kehadiran insan baru dalam keluarga walaupun dah 3 bulan usianya kini...

Siti Assyffa Nurdhini - Penawar cahaya agama.
Masa ni baru kuar dari labor room...d lahirkan pada 2 September 2011, 10.04mlm dgn berat 3.85kg. Mama lahirkan Syffa dah lewat 3hari dr due. Sepatutnya bersalin 30 Ogos, rupa2nya bby nak suh mamanya puas makan rendang & ketupat dulu.... Sebab dah lewat 3hr, serah diri di Hospital Kuala Lumpur walaupun takde rasa sakit... Check2, dah bukaan 2cm, terus masuk wad..Tengahari masuk wad, kul 6ptg dah dhantar masuk ke labor room walaupun bukaan br 4cm. Alhamdulillah, tak lama menahan sakit, siap leh gelak2 tawa ngan hb yg menunggu dr awal hingga akhir. Assyffa lahir normal, dan senang walaupun masa tu bukaan br 7cm. 

Assyffa lahir dengan muka yg lebam, dengan kedua belah mata ada garisan merah. Risau sangat, tapi doctor cakap itu tekanan masa lahir dan akan hilang dgn sendirinya.. Disebabkan masalah tu, mama ngan Assyffa kena tahan wad untuk pemantauan sebab kes camtu potensi untuk kena jaundis memang tinggi. Alhamdulillah...jaundis Syffa tak kuat, dan boleh balik awal. Tetapi....ternyata ada satu dugaan yang mesti kami suami isteri terima dgn redha walaupun masih tak pasti 100% keputusannya. Walau bagaimanapun keputusannya...walau apapun yg berlaku, kami redha dgn ketentuanNYA, kerana itu tanda kasihNYA kepada kami...insyaAllah kami akan menghadapinya dengan penuh kesyukuran. Kami akan mengasihi & menyayangi Assyffa sepenuh hati, kerana dialah penawar & permata berharga...anugerah yg tidak ternilai.

Assyffa 7hari, selamat d akikahkan....alhamdulillah, tanggungjawab kami untuknya..


Assyffa selepas proses cukur rambut...


Assyffa sebulan dgn 4.9kg


Assyffa 2bulan - 5.9kg
A
Assyffa 3 bulan - 6.8kg bersama kakak..

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu