Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin


Nampak cam adik tengah memanjat dinding kann???
hehehe...sebenarnya tengah dok berguling kat lantai shopping complex...




Mungkinkah akan jadi pelumba kereta terkenal??/




Atuk & Maktuk ngah layan cucu2nya....







Best dapat makan beramai2 bersama. Kat Danga Bay....Menu tapau hari tu,
1. Nasi Lemak & Udang goreng
2. Lontong Goreng
3. keropok Lekor
4. Mihoon goreng
5. Kuih keria
6. 2-3 jenis air...

yummy....yummy.....


Posing baik punyer...tenagh tunggu atuk bersiap...nak gi piknik...




kakak n adik baru lepas gunting rambut memasing....nampak very different, but so cute....




Muka toye adik kena gunting. Tak nangis plak wp bari 1st time gunting kat kedai. Selalunya mama dia ni yg dok mengerjakan rambut comel adik tu....
ala bucukkkk......senyum skit......




Seronok dapat pi main playground...




Bergambar kenangan ngan sepupu....Rina & Haikal....
dah besar nanti leh flashback...
kuangkuangkuang....

Anak2 memang banyak kerenah...tapi memang seronok tengok mereka membesar...sihat & gembira selalu. tapi tu...kadangkala teruji jugak kesabaran ngan tingkah laku yang mereka tak diduga.....

Bijaknya anak zaman sekarang....

Petang semalam aku suruh kakak mandi cepat sikit. Anak dara sorang tu kalau mandi makan berejam. bila dijengok takde pe pun yg berlaku. Gosok gigi menaun..ntah pe yg di gosok....

masa intai dia mandi aku nampak dia letak baby bath penuh satu sponge mandi dia. Punyalah banyak!! aku pun tegurla.....

" Jangan letak banyak kakak, membazir....nanti cepat habisss.....mama baru beli tu..."..kedekutnye mama...

Dia pandang aku ngan muka seposennya....
"Kalau habis mama belilah kat kedai...kan banyak lagi kat kedai....."

Ewah2 punya baik dia punya jawapan....nak marah pun tak jadik....
****************************************************************

Satu pagi tu aku nak jemur kain. Aku suruh kakak ngan adik tengok kartun dulu. Tapi aku nampak kakak ngan adik bawa kerusi kecik memasing menuju ke bilik....nak tau apa dia cakap???

"Adik, jom masuk bilik belajar....kita main kawin2.....kawin tu kan untuk dapat anak!"

Mak oiii terkejut aku. Bila aku suruh ulang balik apa dia cakap just sengih je.... Umur baru 4 thn 3 bln....macam2.....

Bila hb balik aku citerlah....rupa2nya dia ada tengok kartun...couple masuk bilik, pas2 kuar bawa anak....hehehee.....masalah.....


Ammar cuba nak merampas balik beskal dia dari sepupu dia si Haziq.



c kakak ngan Ucu. Ini adik aku yang bongsu. perasan hemsem!!



Imam kecik....so cute..



Model baju kebaya yang paling anggun di dunia....




Anak2 yang tengah keletihan. terjelepok tido dalam keta.
Masa kat airport, nak hantar hb balik Miri.
permata hatiku......



anak daro den kontrol ayu d samping jejaka yang perasan macho...
yang bujang tu anak sedara aku. Muda setahun dari kakak, tapi nampak cam dia beso..
Lama betul tak jengok blog ni. bukan pe, kadang tu bz manjang, pas2 ada penyakit "M" datang. Banyak citer nak kongsi tapi......bila segalanya bermula dengan perkataan malasssssss....satu hape pun tak jadik....

Jom kita belek2 gambo lama.....(lama yang x brape nak lama ler..)

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu