Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Kisah AKu.. eheehhehe...

Huarghhh.....mengantuknyer...
Ehehehe.... Salam semua... How r u today? Bz? Hepi? Sad? Lonely? Pe2pun... aku doakan semuanya berada dalam lindungan Ilahi.. amin.

Ni mungkin n3 makanan terakhir sebelum aku melangkahkan kaki ke tanah semenanjung.. Dah takde mood nak main masak2... d samping barang2 basah yg cuma tinggal 2 ketui ayam & beberapa biji telo. Barang2 kering yang juga dah melenyapkan diri memasing.. Semangat tul nak balik maaa... eheheh

Barang2 suma dah packing... Kiranya umah ni dah macam padang jarak padang terkukur.. Sebab?? Begini ceritanya...... Seperti yg semua sedia maklum, permohonan my hb tuk transfer ke Semenanjung tak di luluskan.. Sekarang ngah tunggu result RAYUAN.. Dan cam yang aku cakap.. Sekiranya tak berjaya dalam rayuan, keputusan tu akan merubah banyak perkara..& akan memerlukan Pengorbanan. Jadi pengorbanan yang Terpaksa dilakukan ialah.... aku & anak2 akan tinggal d semenanjung sementara hb akan terus d Miri. Sedih??? Dah tentu...tapi..buat masa ni, itulah keputusan yang kami ada, w/pun ia bukanlah pilihan yg Terbaik.

Sebagai langkah berjaga2.. ewahhh.. ehehe.. Suma barang2 aku dah pack. Barang2 aku & anak2.. barang2 kaca, segala2nya yg serasanya hb takkan guna. Kiranya...kalau rayuan diLULUSkan, hb akan balik Miri sendirian tuk settlekan barang & kontena.. so, taklah banyak keje hb sebab barang2 tu dah siap sumanya..tinggal yg beso2 jek. & kalau rayuan tu TAK diluluskan, barang2 tu akan kekal berpack & tidolah dalam bilik tamu tuh... diselimuti cadar buruk, ehehe.. & aku 3 beranak akan tinggal sementara bersama famili d kampung. Baju2 aku & anak2 & barang2 yg diserasakan perlu.. sumanya akan ku angkut naik MAS sabtu nih... Jadi, inilah hari2terakhir d bumi Miri nih..

Banyak kenangan di Miri...yg penuh keindahan, mematangkan & mendewasakan diri ini.. Ramai kawan2 d kalangan guru2.. istimewa sekali bila dapat gader2 ngan teman blogging pertama, HaSue.. Harap2 satu hari nanti, kami akan bersua kembali..


Betik Muda Tumis Cili wif Udang Kering..
eheheh.. sesekali nak gak nama yg panjang kan!!! Very2 de sedap.. kalau rs nak berkuah, leh tambah santan.. wallah....


Separuh dr barang2 yg telah aku packkan.. Pasni keje hb cuma transferkan depa dalam kotak jek.. ehhehe...

1 comment:

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu