Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Sedihhh...

Lama gak tak update blog ni kan... Memangla pada mulanya tu dek kerana rasa Malas yg menguasai diri....tapi la ni... d sebabkan mood yang memang langsung takder!!! Yang tinggal cuma mood sedey manjang............

Nape gaknye yek aku ni sedih?? Adakah sebab terlalu sangat melayan emosi ?... huhuhu

Sebenarnya..permohonan hb tuk tukar ke semenanjung TAK LULUS!!! Rasa tersentap bile tengok result by online jumaat lepas. Perasaan sebak..sedih..kecewa..hampa..semua bercampur jadi satu.. kerana aku begitu mengharap!! Air mata gugur gak walaupun cuba aku nak tahan.. Sebenarnya takdelah tragis sesangat bagi orang lain kan...tapi bagi aku suami isteri.. begitu MENGHARAP SESANGAT dapat balik semula ke semenanjung... Masing2 ada masalah & sebab tersendiri kan.. begitu juga kami.. Jadi... keputusan tu begitu melukakan sekali!!!

Aku memang takleh nak kawal rasa sedih.. Lebih2 lagi.. sahabat yg aku ada satu2nya di sini.. berjaya dalam permohonannya.. Hb lak nampak begitu tenang sekali... Very Cool kata omputih.. Tapi... aku tahu.. kehampaan & kekecewaan di hatinya.. tak dapat di gambarkan.. Bila tengok dia menyendiri.. nampak air mata bergenang.. sayu tengok raut wajahnya.. Hb tak sedar.. aku perasan kesedihannya.. Dia takleh tunjuk kesedihannya, kerana dia perlu lebih kuat dari aku.. Hb peluk aku tuk bagi aku tenang... Tapi..memang nampak sedikit perubahan sikapnya dek keputusan tuh.. Namun, dia cuba cover ngan gelak tawa ngan anak2..

Bagi kami... besar ertinya andai kami dapat balik ke semenanjung.. TERLALU2 BERERTI!!! Dah 5 tahun kat sini.. Dah cukup lama!! Bukan tak suka kat sini.. bukan tak seronok.. cuma... ntahla.. kami rasa dah sampai masanya kami pulang ke tempat kami.. & terlalu banyak perkara yang perlu kami lakukan... YA Allah....Tabahkan hati kami..

Aku berHARAP.. rayuan tuk pindah nanti akan dipertimbangkan semula.. & kami berjaya. Banyak yang akan berubah kalau rayuan still tak lepas jugak. Dan kami terpaksa lakukan satu PENGORBANAN.. yg aku sendiri lom pasti, adakah pengorbanan itu nanti akan berbaloi pada kami, lebih2 lagi pada anak2..

Ya Allah...Permudahkanlah segala urusan kami.. Kabulkanlah permintaan kami.. Murahkanlah Rezeki kami.. AMIN..
Sahabat semua, DOAkan kami yea....

4 comments:

  1. Salam CT...Semoga hajat dan impian Ct akan termakbul suatu hari nanti...

    ReplyDelete
  2. salam zura, sabar la ya.. insyaallah ada hikmah menanti.. k.nor aminkan doa2 zura ya.. aminn...

    ReplyDelete
  3. salam Zura, percaya lah "somthing happend 4 a reason" think positif ya.. Ada hikmah disebaliknya..hanya allah shj yg mengetahui..mungkin ini yg terbaik buat masa ini buat Zura, Suami dan anak2.. amin atas doa.. semoga zuara sekeluarga sentiasa dilindungi dan dirahmati.. bersabar ya!

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Zura... kite harap akak dan suami tabah dengan dugaan ni.. semoga permohonan akak dan suami akan diluluskan selepas ni..amin.

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu