Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Apa yang d 'busy'kan ek??

Salam d pagi yang dah nak ke tengahari...

Baru leh nak masuk n3.. awal2 pagi lagi c adik dah konker lappie.. bangun2 tengok abah dia ngah on9, terus merengek nak tengok Hulk.. Mama kena mengalah..merempit ngan laptop lama yg agak semput tuh.. Gambo2 suma dah save kat lappie baru tuh.. huhuhu..adik2..

Salam Nuzul al-Quran buat semua. Ada setengah negeri yg bercuti hari ni.. tapi kat Sarawak ni tak cuti..so..aktiviti seharian berjalan seperti biasa...

Iftar semalam memang simple, sebab menu kelam kabut.. ekekeke... Ni gara2 dok ralit buat keje lain.. Ape gaknye yang aku dok busykan semalam gaknye ek? Nak kata buat biskut..memang takler.. sebab dah termaktub, TAKKAN buat pe2 biskut pun tahun nih!! so, memang takkan ada n3 berkaitan sekut2 kat sini... InsyaAllah kalau teringin sangat..aku beli je ar... Ni pun tengah cari tempat tuk beli kek.. Dealer yang tiap tahun aku order kek lapis dah balik s'jung.. huhuhu..


Udang Lada Hitam

Resepi ni amik idea dr kak nor..tapi taklah ikut resepi tu.. Ehheeh..main adjust mana yg patut jek, sebab takde sos lada itam.. so aku buat sos sendrik, ikut cara sendrik.. guna lada itam biji yg d tumbuk kaso.. Bleh ar tu kan.. Resepi kelam kabut tau!!



Sebagai menu tambahan untuk menyedapkan rasa... Ikan Masin jek. Kakak aku masakkan sup telur.. Hehehe... Air?? Kat umah ni jaranggggg sesangat minum air manis ni.. sesekali je bila rasa teringin!! Biasanya minum air kosong jerk. Permintaan kurang!!! senangkan!! selesai keja aku tuk iftar semalam...



Ralit ngan suma ni la semalam... Sibuk kat sini sebenarnya... Walaupun nampak mudah.. sebab banyak.. agak rumitlah bagi yg tak biasa cam aku nih!! Juadah ringkas tuk aku hantar kat Surau Kolej tuk iftar semalam.. Tuk student Asrama yg seramai 95 orang... Cuma buat 3 jenis kuih.. Popiah..bersira pedas & tak, Donut mini dan Bingka Jagung... Resepi Bingka Jagung & sira tu amik kat umah kak hana. Cuma inti ikut selera sendiri lar.. Donut cam biasa, guna resepi HaSue.. Mekasih semua.... Lebiu all... Mmuahhh



Popia sira...lupa nak tabur bijan... eheheheh..

2 comments:

  1. salam kak zura!!! oowwwhhh jd maksik kantin sekejap ya? ehehe... sedap tuuuuuu sumenyer!! nak2 popia keriaaa apa lagi tuuu sume sedap2 belaka!!! huhuhu..nak buat malas hari ni kita masak mee hoon kak abis tu tgk umah sume org ada menu mee hoon nak goreng mee hoon jugak!!! :D hihihi..pastu buat popia kalau rajin :D

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu