Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

MaaF yer..........

Salam 11 Ramadhan. Alhamdulillah.. masih berkesempatan & berpeluang menikmati keindahan Ramadhan...w/pun la ni bulan tengah mengambang.. ngeh3..

Semalam, tup2 bendera jepun naik berkibar d saat tinggal sejam nak berbuka posa.. Memang dah tau nak 'mai', sebab makan pil, so leh tau masanya...tapi..x sangka plak dah dekat ngan waktu berbuka.. Huhuhu..

Bila 'bercuti' nih, letih tul aku nak menjawab soalan2 mencabar minda dari c kakak. Selalunya, kami solat maghrib jemaah sama.. pastu mengaji.. la ni cuma kakak ngan hb jer.. anak dara sorang tu pun, banyakla mulutnya... Aku nak xplain pun x reti.... nak cari ayat paling mudah nak bagi anak dara tu faham. kakak ni selagi dia x puas ati, selagi tu dia akan terus bertanya... Alhamdulillah..kakak dah berjaya puasa penuh 9 hari.


Sebenarnya....cam 'segan' sket nak share menu iftar arinih... sebab... mungkin nanti ada org x suka.. yelah kan... x semua makan 'bahagian' ayam tang ni... Tapi x pelah... nak gak share.. Sebelum tu, MINTA MAAF banyak2 kalau mengundang ketidakselesaan..... :(



Selalunya bila beli ayam, aku suka makan 'part' ni.. tapi x pernahlah beli part tu jek. Kat kampung mak selalu gak beli, sebab my brothers sukeee sangat. Selalunya mak masak 'ungkep'. Aritu, hb balik shoping, dia beli sepeket 'part' ni.. Terkezut gak aku!!! Xdelah nak makan sebanyak tu kan!! Hb cakap.."kan ayang suke!".. ehehehe.. Orang dah beli..kenalah masakkann!! Resepi ni aku olah & hentam ikut selera sendiri.. Sedappp... ekekekeek...



Menu iftar tuk kakak... Nak masak kena tanya dulu, dia nak makan ape... kalau tak... x makan nanti!!! Mudah!!!



Sampingan... Menu mudah yang amat2 membangkitkan selera... Kalau kat kampung...suma suke!!!

4 comments:

  1. `Part` tu ank2 sedara kita paling suke!! kalau goreng gitu jerrr pun masing2 bukan main lajuu lagi makan!! hihihi..

    ReplyDelete
  2. Sy pun suka mkmn "part " tu...
    Goreng pun sodap...hehehe

    ReplyDelete
  3. hmmm, salam singgah yer..akak x makan ni tp kakak ipar akak mmg suke giler part ni...nway, slamat berpuasa yek..

    ReplyDelete
  4. TONGKENG tuh memang sedappp..tapi kite makan yg goreng garing atau panggang/bbq lumur rempah2 tuh jer selalunya..heheheee...pastuh nak yang kecit2..hikhik..ader 1 tmpt kat bt niah,jual tongkeng sedappp...la nih x tau laa ader lagi jual ke idak...sosnya yang besh...tongkeng pun cukup perap.meresap segala rempah gitu :D

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu