Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Teringat pulakkkkk.........

Salam 21 Ramadhan...

Tak sedar begitu pantas masa berlalu... tinggal beberapa hari je lagi kita akan menyambut Aidilfitri.. Heheh..e-kad raya lom beli lagi nih.. nak bagi kat kekawan semua.. InsyaAllah nanti kite gi jengok kat kedai beskal..mana tau ada terselit sekepin dua e-kad tuk d beli.. :P

Adakah malam yg amat2 d nantikan telah hadir malam tadi?? Malam yg masih belum berpeluang untuk ku temui.. dan akan adakah peluang tu untukku?? Hanya untuk insan2 yg terpilih.. Malam Seribu Bulan... Malam LailatulQadar... Alangkah bertuahnya & nikmatnya jika Malam itu dapat kita temui.. InsyaAllah....

Dah tinggal lebih kurang 9 hari Ramadhan.. kalau kat kampung mesti dah meriah.. menanti malam tujuh likur... penuh kat sekeliling setiap rumah ngan pelita... Cantik sangat ngan cahaya yang liang liuk d tiup angin malam.. Ya Allah..Rindunya ngan suasana tuh.. Kalau kat umah mak.. my little bro yg akan sibuk pasang suma tu.. tapi tak tau la tahun ni.. sebab my bro ngah praktikal.. tak tinggal ngan mak..

Selalunya yg paling seronok mestilah budak2kan!! Cam kami dulu2.. bila dah start pasang pelita, macam2 aktiviti yg akan d buat.. Dok kira berapa pelita kat setiap umah jiran2.. Habis surat kabo mak kami bakar.. nak tengok dia terbang ngan api menyala... Aktiviti yg merbahaya, namun tetap kami buat tiap kali nak raya.. Main bunga api memang dah jadi satu kemestian.. lagi lak jiran sebelah umah mesti ada stok bunga api.. Gumbiranya melalui waktu2 tu.. yg tak d lalui oleh anak2ku.. Sayu rasa hati ni bila ingat kenangan2 d Aidilfitri..

Oklah.. tak moh sedih2.. kita cite pasal makan lak.. Semalam takde n3 pe2. tuk iftar 19 Ramadhan... sebab takde pe yg nak d tayangkan.. lagipun mood tuan punya umah ni agak mandom sket.. w/p line tenet dah menunjukkan prestasi yg memberangsangkan..

Iftar semalam wat Nasi Ayam jer... Senangkan!! Lagipun dah takde idea nak masak aper..


Salad dah takde dalam stok.. ganti kobis jer.. Okla tu..sedap gak tau!!! :)



Menu tambahan, sebab dah lama ikan tu dok tido dalam esbok. Tinggal sekor je pun!!



Hanya popiah je yg rajen tangan ni buat...

Alhamdulillah.... berlalu sudah 20 Ramadhan dengan penuh kesyukuran atas rezeki dariNya.

2 comments:

  1. bestnya suasana raya kat kg..sayu je bila teringat.
    nasi ayam tu mengodalah...sabo...sabo...

    ReplyDelete
  2. popia time pose ni la paling simple nk wat sndiri kan

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu