Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Oh anakku...............

Bayangkanlah.................
Benda alah sebesar "bintang" ini masuk kat dalam hidung korang suma.....

Malam tadi, lepas maghrib, masa aku ngah sibuk nak siapkan makan malam, depa 3 beranak buat aktiviti kreatif diorang. Ntah apa depa buat ntah. Tetiba c bujang kecikku itu menjerit..."sakit" sambil tunjuk2 hidungnye yg mancung itew. Aku tengok takde pe yang tak kena pun. Tapi dia tunjuk dalam hidung. Aku check la..tak nampak aper. Hb lak tukar turn, pastu hb cakap dia nampak ada benda dalam hidung adik. Punyalah panik hb. Aku ni still leh cool, adik lagi la cool. Hb kelam kabut suh aku bersiap, nak gi klinik. Tinggal suma, kami bergegas cari klinik terdekat...(sebenarnya jauh gak, kat bandar tu!). Tapi klinik tutup. Yelakan, Sarawak kan cuti Hari Gawai 2 hr nih. At last gi Hospital bahagian Emergency. Ramainye org.

Adik cam biasalah...tak nampak cam orang sakit pon.. Sambil menunggu hb tak sudah2 suh adik bersin. Dok pujuk2 c kecik tu suh hembus. Dekat 1/2 jam, tetiba ada hingus kuar kat hidung adik, hb suh dia hembus....tup2 kuar gak la benda alah tu. Aku bayangkan manik yang kecik cam manik jarum peniti tu...rupanya sebeso tu. besar sikit dr lubang hidung c adik tu. Camne la bleh termasuk??? Konfius aku!!!! Adik2...wat gimik...gelabah je kami di buatnye. Pastu amik balik kad, terus balik...tak jumpe Doc dah..........sib baik takde pe2..Alhamdulillah.


"Adik hembus, pastu kuar star, mama".....kelakar lak bila adik cakap camtu.....Ishhh budak nih!




Balik Hospital barula leh merasa Nasi Goreng Tomyam ku ini yang dah menyejuk...Just tuk hb jer. Ingat nak amik resepi kak hana, tapi line mengong...just wat sendrik...cuba, error..& campak2... hb cakap sedap....................Licin dia makan sorang!




Nasi goreng Planta bersama telur.....untuk my kiddies...

4 comments:

  1. tu yg lemah kan klu bebudak ni main sndri
    suke masuk2 dlm idung la tinga la..risau kan

    ReplyDelete
  2. Neeza,
    Tula...sesuka depa je...mama ngn abah yg riso bagai nak rak..

    ReplyDelete
  3. Boleh jadi gabra juga kalau bintang macam tu masuk idung..heheh

    ReplyDelete
  4. hmmm.. fikri dulu dia main manik yg sevesor biji sago yg besor tuh... terkial2 nak bg kuor.. ayahnye takde.. akhirnya dapt gak dikeluarkan... anak2 ni kan, ade jer yg nak di test try... ibu lah yg haru kelam kabut... pastu terus di warning...

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu