Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Rumah baru.............

Hari ni takde n3 pasai makanan. Sebab suma makanan ulang tayang jek.. Cite lain yerk... Rasa tak moh baca pi tempat lain ek....




Masa cuti skul hujung tahun lepas, masa kat kampungku di Kota Tinggi, aku ada isi borang permohonan beli rumah untuk generasi ke2 anak2 Felda kat Pasak. Masa tu kiranya hanya cuba2 nasib jer. Lagipun aku ada dapat jemputan dari Felda. Along, angah & adik aku pun dapat gak. Tanya jiran lain takde pun. Tengok adik lelaki aku tu pun excited & bersungguh2...jadi aku pun tumpang sekaki. Pagi tu kami 3 beradik dah tercongok kat tapak baru taman perumahan yang hampir siap tu. Ya Allah...punyalah ramai umat!!!... Ingatkan kamilah yang awal...rupanya ada yang lagi awal....Penat, panas, sesak....tapi dah terlanjur pergi, teruskan gaklah hajat d hati.

Adik aku Yune memang berharap sesangatla dapat rumah ni. Dia nampak bersungguh2 sangat, yelahkan...la ni dia asik dok ulang alik dr umah mak aku kat AT4 & umah mertua dia kat AT2. Angah aku tu saje gatai padahal dah ada 2 umah. Tapi awal2 dah kena reject sebab tak layak!! Gaji tinggi sangat nak apply umah tu. Along nasibla masa tu kena jaga SPM kat Penang, kalau idak mau dia balik apply gak, padahal dia pun dah ada 2 umah!. Aku je lom ada rezeki lagik! Aku ni tak kisah sangat, sbb ikut suamikan.. mana hb pergi aku ikut ajerla....Tak mengharap sangat sebab aku ni bukan keje pon, harapkan payslip hb jerk masa apply tu!..

Tadi pagi.....mak call, dia cakap aku dapat umah kos sederhana kat Pasak tu.. Ya Allah.. Alhamdulillah. Walaupun pada mulanya cam tak kisah, tapi bila dah dapat tu rasa...seronok, gumbira, teruja sangat2...hehehe... Adik aku takde dapat surat lagi. Harap2 dia pun dapat gaks. Tapi..........bila mak kata kena datang 17 Jun tuk settlekan pasal pendaftaran & yuran guaman rasa cam.....frust sket!!.. sebab 17 tu mak & abah ku akan terbang ke Miri ni. Dan kalau last minit beli tiket flight musti mahal tahap gaban.

Alhamdulillah sekali lagi.....bila aku call Felda, depa cakap tarikh tu dah d tunda ke 15 Julai. Dan surat baru akan dihantar dalam masa terdekat! Excited sangat, & harap2 dapatla umah tu. Walaupun mungkin nanti tak dok situ sebab ikut d mana hb transfer... Dan kami dahpun beli tiket tuk balik Johor 14 Julai nanti. Hb kena minta cuti 3 hari...Tak sabo...lagi lak tengah musim buah2an.. Sambil menyelam minum air ler...........

Harap2 Allah mempermudahkan urusan kami... Amin.

1 comment:

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu