Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

My parent dah balik Johor...........

Salam penuh kerinduan buat teman2 blogger semua. Dah hampir seminggu rupanya aku tak menghapdet blog comelku ini. Ntahla.....satu perasaan malasssss wujud mengatasi segalanyer.
Nak dikatakan memang ari2 aku online, bukak lappie kesayangan nih, tapi just jengok menyapa di angin lalu jer...pastu baca brite ngan tengok gossip2. Gambar masak2 pun malas betul nak snap. Ntah nape, mak ada kat sini cam takde keinginan nak berblogging. Agaknyer dah seronok sangat, borak tak berenti, bergosip tak sudah!.. hihihi..

Ada ke yang mencari?? Ada ke yang menanti? Ada ke yang merindu??.. ekekek....Siapalah diriku ini..... :(

Terima kasih bebanyak pada sahabat2 yang meninggalkan jejak & pesan... ingat jugak kat aku nih.. InsyaAllah nanti aku terjahhhh korang suma. Slow2 sebab vit.R belum masuk ke tulang lagik. Just bermain2 kat keliling kulit yang penuh berlemak..

Hari ni, kul 6.40ptg tadi, mak & abah selamat menaiki flight balik ke Johor. Kejap jer...tak sedar dah masuk 2 minggu mak abah kat sini. Pantas tul masa berlalu...Bila mak abah dah balik ni, tetiba rasa sunyi jer...& ada rasa rindu di hati. C kakak sedih jer...dah seronok...meriah... Ermm, tak puas rasanya bawa mak abah jalan2 & meronda Miri nih.



Kakak & adik ngan atuk & maktuk kat airport tadi.



Kek gula hangus aka sarang semut dalam tupperware, tapi tak bersarang pun. Tak perap lama pon. Wat pagi tadi tuk mak bawa balik@bento. Tak tau nak wat ape!!



Wat gak bun kentang Ros nih. Tuk mak bawak balik gak! kali ke2 buat sejak mak ada kat sini. Abah puji melangit... Lembut sesangat! Kejap jer abis! Bangga gitu!! mak abah kata, "pandaiiii akak buat roti".. ekekek.. Mekasih pada sifu Ros Onigiri tuh...



Urap daun selom...



Ni lak muffin kerastangan. sajer jer nak perabiskan icing kek yang dah berkurun terperap kat esbok. Tapi tak reti langsung nak deco2 nih!!... Lantak ah!! Abah kata sedaap, walaupun pada aku manis gilerrrr! huhuhu...



Korang suka buah salak??? Aku tak makan buah ni. Yang jeruknye pun aku tak dan nak makan. Ntah nape takleh masuk lak. Mak ada beli 1/2kg, pastu jiranku bagi berkilo2. Huhuhu..saperlah nak perabiskan.. At last, mak angkut suma bawak balik Johor.. Jadila ole2 wat orang kat umah tu...

2 comments:

  1. hadoiii ramai gak yer yg berjangkit penyakit M nie... huhuhuhu samalah kita...bila tahap kemalasan melanda... semua2 malas.... kdg kaur rumah tu iye2 bawak kamera tapii nak snap gambar satu pun takder.. huhuhhu

    tapi sgt rajinn lor mcm2 masak ha... sedpnyer kerabu tu

    ReplyDelete
  2. wow buah salak. My feveret ler .... bertuah ko dapat berkilo2.

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu