Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Prawn Pizza...........: )

Pagi tadi kuar gi Pasar jap... lama dah aku tak gi Pasar Miri nih. Sakit tangan dok mengangkut barang2...kalau bleh suma nak d borong. Tu pun rasanya ada gi yang tertinggal. Sampai umah dah kul 11.30pg. Hari ni Jumaat, hb nak g masjid, takleh blanje lupa diri.

Dari semalam memang plan nak wat pizza, so sampai2 terus timbang menimbang & on BM tuk wat doh pizza ni. Sementara BM menjalankan tugasnye, aku dok siang ikan. Masakkan ank2 nasi ngan ikan kicap jer. Depa anak melayu sejati, mana nak makan makanan camni, roti pun tak d pandang, lagilak pizza yg ade kaler2 merah hijau nih..(erk..mana hijo nyer tuh??)..

Lepas hb balik jumaat baru siap pizza ku itu...Dah makan pizza hb nak nasi plak. Hualooh...takleh ilang melayunye tu. Sesekali nak jadi omputeh pun tak bleh. Sib baik lauk ikan kicap anak ada tinggal separuh. So, jamahla nasi sikit... wat syarat kononnyer... Sabo je laaaa...........Pe2la sayang, yang penting puas ati...


Pizza udang yang di sembur ngan cili sos bagi lagi pedas...



Baru kuar oven...cheese nye tak bape cair, wp dohnya dah nak hangus...ekekeke... tapi hb kata tu lagi best... Ni versi pizza nak siap cepat. Perut dah lapo. Buruk beno deco nya.....

No comments:

Post a Comment

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu