Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Malas tul nak masakkkk!!!

Salam Hujung Minggu...................

keluar jenjalan mana arini?? Cam minggu2 sudah, aku n famili hanya menghabiskan cuti hujung minggu dok kat umah jer. Buat aktiviti kuarge. Almaklumlah keadaan masih x mengizinkan d luar sana tu!!! hehehe.. la ni aku tengah merempit, hb & anak2 ngah dok melukis bersama... Riuh rendah ngan gelagat c adik yg suh abah dia lukis itula..lukis inila.. otomen, batman,superman,makhluk asing.... ntah pe2 lagi ntah... hehehehe....

Awal pagi tadi asik merempit jer, sampai terlewat wat bekpes.. Kul 9 gak kami baru makan bekpes. Biasanya lagi awal...

Dah lama gaks plan nak wat menu ni...arini baru berkesempatan...


Makaroni Soup

Memang senang & mudah! Yang penting sedap bangetttttt... laju jer aku ngan hb makan. Pagi2 perut dah kenyang ngan kuah sup. Waduh..rasa pedas2 masam tu memikat hati. Buat banyak.. so ini menu lunch sekali la... cuma tengoklah nanti kalau rajen, tambah pe lagi yg patut.. heheheh.. Biasalah, kalau hujung minggu ni angin Malas nak masak memang kuat.. Selalunya jenjalan makan kat luarkan.. la ni bila x dapat jalan.. malasnya yg amatttttt.. so, makan pun simple jer... Mekasih pada yg empunya resepi. resepi ni aku amik kat umah kat Nor Ghanu yg pandai masak & pandai amik gambo... Suka tengok gambo umah k.nor!!!




Bihun Sosej

Ni menu bekpes semalam. sebab hb lom pegi blanje, masak ikut barang apa yg ada kat umah. & ini gak menu lunch semalam sebab masak banyak........ Just tambah Ayam goreng jer. Makan ngan sambal kicap memang terangkat!!! Punyalah kronik tahap malas tu.......... Sian my hb!!!

2 comments:

  1. eh?cam ku kenal cikgu saiful nih.heheee...
    ct..awat Ym xleh bukak ek??huuuhuuuu...
    Nanti raya pegi sabah ke?

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu