Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Murah Rezeki... Alhamdulillah..

Salam d pagi 6 Ramadhan.. Alhamdulillah.. dah berlalu 5 Ramadhan yg dinikmati penuh kesyukuran...

Hari ni hb ada Exam PTK.. untuk 1 paper lagi! Aku doakan sempena bulan penuh barakah ni, hb akan dapat menjawabnya dengan baik.. & boleh lulus! Depa kata PTK ni memang susah nak pass,..sampai berkali2 ambil.. Ikut nasiblah.. Heheheh...

Menu Ramadhan semalam memang sesangat la sempoi.. Hehehe.. Jom kita terjahhhh..



Mee Segera je ngan Ayam Bakar Madu & kawan2...

Mula tanya hb, dia nak makan nasi ke, nak makan mihun ke? Dia cakap mihun goreng ok gak.. Pastu suggestkan hb makan bakso... sebab ada kuah2 gitu! Sebelum tu hb dah cakap nak makan pulut arini sebagai kuih.. dah rendam pun pulut. Dah deal nak makan bakso, baru nak rendam mihun, tetiba hb kata "sedap gak kalau kite makan mi sedap!" huhuhu.. Mee segera Sedap tuh! Tapi nak ngan Ayam Bakar Madu tu.. Tak kisahla... sumanya senang.. yg nak makan pun hb kan!! So, menu buka puasa semalam memang2 simple.. sesekala makan mee segera!!



Memang dah plan nak masak pulut tuk wat Lopes, tapi hb kata dia x suka Lopes... so buatkan sambal tumis makan ngan pulut tuh. Nak wat serunding malas... Tapi sedap makan gini!!



Lopesku yang tak anggun... Sebenarnya aku pun x bape suka Lopes ni.. kalau mak beli pun jaaaranggggg makan! tapi bila posa2 ni, ngok kat umah kak Hana cam best jer.. so, buat gakla.. lepaskan hajat.. eheheh.. Kuahnya kurang manis... sebab nak menjaga kesihatan.. Muahahaha...


Sesungguhnya...MURAH rezeki kami hari nih. Makan pun sampai dah kekenyangan yg teramat!
Masa tengah ready2 nak masak buka posa semalam..dapat mesej & call misteri... ada orang suh aku tunggu kat bawah umah.. orang tu nak anto barang.. ehehe.. barang apa ek??

Taraa... nilah dia..... juadah berbuka puasa dr orang yg chumill itew. Orang tu ada bawakan Bubur Pedas Sarawak..nak suh aku rasa punya pasalll. Siap bawakkan rempah bubur pedas tu, manala tau aku nak wat sendrik! SEDAP... aku suka rasanya! Hb pun suka!! InsyaAllah kalau ada kerajinan aku akan cuba buat w/p agak renyah sket. Kak Dayang ada anto resepinya kt myR.


Tepung Pelita Masa Kini. Moden..mudah..cun.. Kiut tul bekas kue tepung pelita ni kan?? Dah x payang susah2 nak cr daun pisang.. w/p aromanya pasti berbeza!! Dah tak payahlah nak buat tepung pelita pasni.. sebab dah makan pun!!

Buat orang tu...sape dia?? Sape lagik!! c HaSue larrr.. sempat gak singgah jumpa aku jap ondaway nak balik kampung tuh. w/p x sempat naik rumah.. Hari ni HaSue dah nak balik Mukah semula. TERIMA KASIH BEBANYAK... Buat susah2 jer... i lebiuuuuuuu.. mmmuahhh..

3 comments:

  1. Salam kak zura!! alhamdulillah kenyang pun kan makan menu simple2 mcm niii, kita ni mkn simple2 takut menambah mkn!! ni pun berat dah turun 1 kg!! ehehe... waaaaa..tak nak nyimpang kat siam yer kak sue!! nak merajuk nihhh!! :D selamat berpose hingga ke akhirnyer!

    ReplyDelete
  2. sedap ker bubur pedas? tak pernah mkn lagi. meh ler pos kat sini kak... :P

    ReplyDelete
  3. Wah.. murah rezeki dia..macam2 makanan ade tue... nampak bubur pedas sarawak tu cam best jer... rasa dia cemane ye kak?

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu