Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Apa yang x kena yek???

Salam d hujung minggu...

Pada suma, gi mana hujung minggu ni?? Tadi mesti ramai gak yang kuar kan...almaklumler cuti. Anak2 pun ada kat umah...mesti nak gi jenjalan... Aku pun kuar gak tadi. Mula ingatkan this week tak moh gi memana, tapi sebab ada pesanan dari my mom (aritu x sempat beli), aku kuarla jugak!.. cari ape yang perlu...(erk ye ker?) ekekeek...

Kalau kuar tu duit mesti kuar gakkan!! Tu yang kadang malas nak kuar tuh.. ada jer yg ikut balik! Arini dapatla handbag baru..last week dah dapat kasut baru. Kiranya ni tuk raya sekali ler.. Awal?? Tak kot...sebab sambut raya tak balik kampung, jadi raya tu ala kadar je la. Kalau kat kampung banyak umah nak pergi, jauh perjalanannya....kalau kat sini, tak kemana pun... rasanya baju raya pun pakai tahun lepas punya kot!! Baru pakai sekali jerrrr... Hb ngan anak2 pun sama....just pakai masa 1st day raya.. huhuhu...pastu simpan dalam gobok.

Anak2 pun baru beli sandal baru. Kasut dah ada... Selalu bertukar, sebab kaki cepat membesarkan!!!.... Tak seronokla tahun ni beraya kat sini jerk!...(ermmm.......???)

Cam biasa kalau kuar mesti makan kat luar jer...so tak masak pe tuk lunch. Just wat makan2 petang merangkap dinner sekali le ni. Kami jarang makan berat malam2. Kalau dah wat kuih petang tu, malam memang tak makan. Kekadang je minum air panas, tu pun atas permintaan anak2...


Merajinkan diri wat donut ni. Resepi memang dah tentunya resepi cik puan HaSue kita tu... dah jatuh chenta ngan resepi dia. Masa mak abah datang wat donut ni, melangit abah puji... Lembut & gebus!!!... Abah aku susah sangat nak puji2 orang masak ni tau! slalu komplen jer... Pengkritik terbaik mak aku...sampai kekadang mak pun naik gerammmm!! hehehe..


Memang montok & gebusssss..........



Ambik sikit adunan donut tu...cuba wat kue racun nyamuk ni...by HaSue gak. Huhuhu...tak jadi ler.. ada kesilapan teknikal d situ.. jangan gelakkkk!!!! Takpelah...lenkali akan ku cuba lagi.. Letak sket jer rempah 5 tu, itupun tak mendapat sambutan!!! rasanye pelik, kata hb. Sori Sue, merosakkan resepi jer.............

3 comments:

  1. resepi sue nih mmg manyak bagussss! dh byk kali gak try gune resepi nih! sowi er sue! jgn marah klu tak habaq n anto report! hikhikhik

    ReplyDelete
  2. sedap tu donut......kite tak pas lagi buat donut!!!asyik keras jer......hee.heee

    ReplyDelete
  3. rajin tul buat kuih yer...klu sy tak tau le bila zaman nk buat biasa beli yg segera je hehehe...

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu