Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Lunch.......today.

Alhamdulillah....aku dah rasa lebih sihat....lebih segar & bugar....saje je badan ni nak bermanja sekali sekala. Manja??? huhhh, wat keje gak!!! hihihi.....nama pun org umah!

Simple menu today...lagipun hb ada makan2 kat skul tadi..sempena sambutan Ari Gawai. Biasalah sekolah yang pelbagai kaum & majmuk ni...suma perayaan akan diraikan... Lambat sket sambutan Gawai tahun ni, almaklumlah sekolah ni banyak beno programnyer.. Hb tu sibuk manjang....ngalahkan PM lagaknyer...



Ikan Terubuk bakar wif sambal asam istimewa. Sedapnyer makan terubuk nikan... w/p banyak tulang kicik2. Tengah2 syok makan, tetiba tercekik tulang.. Uhuk2..sib baik leh kuar. Tu lah... makan bercakap lagik!!! Biasalah, time lunch tulah bersembang ngan hb tentang aktiviti dia sepanjang pg di skul. Kami ratah jer ikan ni... tk makan ngn nasi pun.... Hb dah kenyang makan kat skul, kat umah dia makan lauk jer... aku lak??? hehehe...diet tu!!! :p



Kobis masak asam. Abah aku suka banget masakan camni. Hirup menghirup kuah ni... Jawa mari... Pernah cuba masak camni?? Kobis tu just belah 4 je kalau besar. Kiranya masak besau2 la. Didih jer terus tutup api, biar rangup2 gitu...tak terlalu layu... Sedappppp......slurpppp...... Cubalah....

1 comment:

  1. Tingat masa dulu2 mkn ikan terubuk bakar. Abg no2 kite excited terlebih tibe2 dia ckp "fuh! sedap sungguh ikan 'teberuk' bakar neh"... elemek... hehe :D

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu