Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tak terjadi lapisanmu.................

Salam d malam Selasa....

Tetiba terasa2 cam nak makan kue lapis. So, search kat myR...jumpe resepi yg nampak mudah.. ehehe..ni pestaim nak melapis nih!! Tak pernah seumur hidup melapis kue ke, kek ker.... Cobaan pertama!!!... Sebab dah teringin2 lebih lagi posa lak arini, lagilah perasaan tu membuak2... Bahan2 ada, so aku mulalah meng'ekplorasi' ngan resepi nih...dr kak Tulip....



Kue lapis yang tak jadi pun lapisannyer....huhuhu...

Janganlah gelakkan yer...memang takde skill nak melapis lerr....lapisannye tak menjadik!!! Lapisan kedua tu ada kesilapan 'melapis'...masih lom keras lagi aku dah tuang tuk lapisan ke3...tu yg bercampur tuuu....

Rasanyer memang sedap bangetttt...lebih lagi sebab aku tambah jem durian my mom tuh. Just wat 1/2 adunan, kurangkan guna sebab nak tambah jem durian tu... Wallahhhhhhh...enak sekalii.. Aroma derian semerbak!! Mekasih kak Tulip!! memang betul, potong pakai benang jer!!! hehehe...lenkali aku cuba lagik yer......

No comments:

Post a Comment

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu