Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Pertandingan tulis esei ker ???? :P

Salam semua....sihat???

Aku??? ntah nape still rasa tak sihat lagi. Cam semalam, bila menjelang petang je, rasa seram sejuk badan nih.. siap bersweater & berstokin, cam ngah snow la plak. Dah tu anak2 pun sibuk gak nak join pakai coat memasing. Uishhhh....sabo jela...Semalam pun sempatlah merempit kejap sebelum kembali merebahkan diri di pembaringan....sambil d urut & d pijak terapi oleh c kakak & adik.

So, pagi tadi hb bawakla wife kesayangan dia ni g klinik. 9.40pg hb dah suh ready kat umah, Waktu rehat skul. Hb ada kelas lagi kul 11.30pg. Kiranya ada lebih kurang 2 jam tuk settle suma. Tapi kat Klinik sikitnyer ramaiiiiiiii... aduhaii.. Bayangkanlah, dr kul 10pg dok menunggu, sampai 12.30 br settle sumanyer. Cam biasa aku g klinik kerajaan jer...sebab nak ambik ubat batuk & selsema 2 beradik ni sekali. Budak 2 ni allergic ubat. Pernah aku bawa gi klinik swasta kat sini, pas makan, kakak habis tumbuh merah2 cam ruam kat seluruh badan. Adik lak mata bengkak merah. Tak pasal2 awal2 pagi kami bawak anak2 g bhgn Emergency kat Hospital Miri. Takut!!!! & Panik! Kat Kota Tinggi pun ada sekali gak camtu. So, sebab fobia & x confident, aku la ni just berkunjung ke government jer. Serasi kat situ....



Ayam Xpress 3 rasa

Sampai umah dah dekat kul 1. Kelam kabut aku nak memasak lak. Hb ada Hari Sukan Sekolah petang nih. Dahla tadi ponteng kelas 11.30 tu. Sib baik sebelum pegi aku dah siap masak nasi & men'cair'kan ayam frozen tu. Balik terus masak.. Campak2 jer... 1/2 jam siap ayam xpress tu, sup ayam & tempe goreng yang kat bawah tu.

Hb makan berselera jer..tak taula sebab sedap ke @ sebab dah lapo. Tapi bila kakak kata 'mama masak laju2 pun sedap'...huhuhu...memang sedapla kot!! kekekek,perasan!!....

Bila ngok hb tadi resah gelisah gundah gulana jer, sebab masa memang lama menunggu w/p tuk amik ubat. Yelah, cam budak baru blajo nak ponteng kelas!!! rasa bersalah bertimpa2, mula dia nak balik dulu, tapi x jadi lak....eheheh...x sampai ati gaknye nak biar aku menunggu ngn anak2 jer. Hb ni kategori 'budak baik' masa time blajo lu. Tak pernah tau tuang kelas. Tak macam aku!! nakal, setakat tuang kelas..alahaiiiii..siap leh bersenang lenang tanpa rasa bersalah pun.

Teringat aku, ada sekali tu...kelas nak abis 5min lagi, tp hb still masuk gak kelas, urmmm tak pasal2 kena ceramah free lecturer. Masa tu lom jadi pakwe aku lagi, nak gelakkan jugak, tapi kesiannn...senyum sket2 jer! Dulu masa diploma, dia ulang alik dr UPM-Keramat. Kalau bas lambat, lambatla dia sampai. huhuhu..

Sebab berkawan ngan hb aku jadi baik tau!! sebenarnya takla nakal mana, biasalah budak tgh nak membesar...culture shock gitu! Cuma aku ni terlebih berani!! Minah rempit gakla. Takde lesen, tapi leh bawak moto dr UPM sampai Mid Valley! setakat The Mines ngan Stesen Komuter Serdang tu lak dah cam kampung sendiri... Ishhhh....buruk perangai!!! Gitu2 jela....c nakal yg sopan!...ayu & manis, sbb aku ni suka pakai baju kurung masa blajo lu.. (masa merempit pakai seluar ler!)...Buat sahabat2 yang sama2 suka duka d zaman nakal2 lu,...Noraziah, Suzana, Norazeni, Rosimah...Tuti Emilia, Hasnita, Azlinda.... Rindunye kat korang!!!

Mak aihhh panjangnye citer... Sori..bersemangat lak nak menaip. Taknak baca ngok gambo jela yerk!




Tempe yang digoreng dengan campuran bawang putih ketuk, ketumbar, jintan, &kunyit secukup rasa. Cicah ngan sambal kicap. Rindu nak makan tempe yang berbungkus guna daun cam kat kampung nu.



Koleksi ubat aku, kakak & adik. Sakit2 pun, aktiviti memasak, mengemas & rutin seharian tetap berjalan cam biasa...cuma agak slow!! Tak senang duduk oiii kalau umah bersepah!.......

1 comment:

  1. ctzura,
    seram sejuk tu demam biasa @ demam yg itu itu... hikhik hik...

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu