Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Homemade Mee....

Hari minggu ni, tak kemana. Dari awal pagi dok mengemas. Lepas wat nasi goreng, pisang goreng & sandwich cheese, aku mulakan operasi. Banyak barang yang jadi habuan plastik sampah. Dari 1 bilik ke 1 bilik....Hb dok bersihkan kipas, Water filter, Vacum...Hari ni hari mengemas sedunia. Baju anak2 pun nak di update. Mana tak dan nak dipakai akan di packingkan..yang dah nampak tak molek benor akan di kain burukkan. So, bila dah penat, menu bekpes tadi di lunchkan sekali. Just tambah tempura segera jerk.

Pastuu.....
Di petang ahad yang hujan...sejuk dengan angin sepoi2 languange, aku mulakan satu projek beso. projek yang dah lama tertangguh. Kalau dah M, memang banyak alasannn...Aku buat gak mi kuning akhirnya...kat sini susah nak cari mi buatan Islam. Kalau nak beli mi kat Mall memana pun cam tak yakin jerk. Sebab tu jarang makan mi, kue tiaw suma. Aritu dah cuba wat kue tiaw..alhamdulillah jadik. Tapi lupa plak nak amik gambo. Mi ni pun guna air kapur jer, sebab dok cari air abu tak jumpa2...blehla tu kan....


Masih berkeping lagi....


Align Center
doh yang dah di'mi' kan...


Mi yang nak tunggu sejuk sebelum di peti sejukkan.
Kita tunggu & lihat...apa akan jadi bila mi hommemade ku ini di make over...
Not today.....virus M dah menular...


For dinner tonite...Roti pizza style. Simple2 dimple....

3 comments:

  1. Wahh..sangat gigih + rajin oh..bertuahnye ur hubby..he3.Fara xpenah buat mi sendiri..huhu..

    psst..pizza cam sodap je..yummy, yummy..he3

    ReplyDelete
  2. buat mee sendiri?
    wa..
    creative nye akak.
    qia xreti masak lagi.
    n kan nak wa mee.
    jadi ape ntah nnti.
    comel anak2 akak.
    heeeee

    ReplyDelete
  3. amboi rajinnya....tepek lerr skit resepi nak wat mee tu camne.huhu

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu