Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Selamat Bercuti....3 hari tuuu.....

Selamat Hari Pekerja buat sahabat2 yang bekerja, samada keje ngan gomen @ non-gomen. Harap2 semakin suksess yek.. Buat yang tak bekerja cam aku ni, selamat Hari Pekerja jugak. Kita kat umah ni pun tak terhabis wat kerja kan?? Macam2 keje...tu dikira keje gak, w/pun takde pay slip gaji...& bos kita dah tentunya cik suami tersayang.
Hari cuti umum ni mesti ramai yang kuar menghabiskan masa ngan kuarga... Teringat zaman sekolah lu, kalau time cuti camni mak abah rajin bawak gi piknik. Kadang kat Desaru, kat Tanjung Balau ke @pun Batu Layar. Kumpul ramai2 1 famili, ngan jiran2 sekali, kekadang tu pakcik yang kat Pontian pun turun sekali nak join. Bawak makanan...macam2 ada..ada sekali tu siap bawak dapur ngan tong gas nak masak kat sana. Dari pagi sampai petang... Bestttt tau....

Tapi arini aku dok umah jerk...sebab gigi masih berdenyut2 lagi. Sakitttt.... Malam tadi tak bleh tido. Terganggu betul ngan kesakitan nih. So, lepas subuh, hb suh berehat, sambung tido balik. Kul 8.30pg br bangun. Xde wat bekpes pe2. Hb makan nasi yang wat nasi ayam semalam (lauk dah abis), ngan telur goreng & anak2 ngan telur rebus. Siannyerrr..... Dia cakap malas nak goreng nasi sebab dia sorang je yg makan. Alasan la tu....

Lunch plak masak cam biasa. Biasalah, dah nama pun suri rumah, cam tak senang duduk kalau tak buat pe2. Jom layann...........


Udang just goreng gitu2 jer...Malas!



Sambal Terung..



Lebih telur rebus anak2 bekpes tadi wat masak kicap untuk kakak.



Ni ape??? Biji nangka aritu yang dah direbus. Isinya jangan tanya, sebab dah abis di ngap tanpa sempat nak di make over...

1 comment:

  1. salam ziarah & salam kenal,
    wah.. sakit2 gigi ni, bleh ke makan seme nih...

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu