Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tag dari Kak Asma........

Dapat tag dari Kak Asma terus je buat..bersemangat nih!..lagi2 bila masuk bab hb ku sayang itew...


When was your engagement?
Hujung tahun 2003

When is your marriage anniversary?
Dah lepas...sebab kami kawin awal tahun 2004..Dah lima tahun lebih usia perkahwinan kami...

How long you know your spouse?
Lama gak..kenal sebagai kawan biasa lebih kurang 2 tahun. Declare jadi kapel...lebih kurang 3 tahun. 5 tahun pastu br tunang....

How long did you date before you got engaged?
Tak lama dalam jangkamasa sebulan lebih kurang.Dah tak sabo nak kawin.. Gataiiiii..........

Where did you meet your spouse?
Jumpa?? Kami kawan 1 course Diploma Pertanian kat UPM. Mula2 just member biasa...sebab hb ni sorang mamat yg low profile. Mula2 tu tak caya gak bile dia kata dia org KL sbb...alahai...tak up 2 date langsung!..(sori bang)..masa kawan2 ada gak hint2 mcm dia minat kat kite ni...member2 pun selalu cakap hb ada hati kat kite...tp tak care sgt, sbb kite tak lawa..mana ada org nak!!..1stly nmpk cam dia ada hati kat kite bile dia sembunyi2, tengok dari jauh masa kat Puduraya...nak tengok kite naik bas balik Kota Tinggi...kul 11.30pm. Kite sergah br dia berani datang dekat!.. Kite ni brutal sket ms blajo lu. Hb luahkan perasaan dia sayang kat kite ms kat Puduraya gak...tp tak declare pun. Kalau kite balik kota tinggi tiap kali cuti mesti hb temankan sampai bus stand Kota. Dia naik bas sesama. Pastu patah balik naik bas ke KL semula. Kami declare kat tepon jek...lepas masing2 sambung degree. Masa tu dah matang sket... Ye ke?? tarikh yg spesel...010101....umur 21taun..

Do you have any children?
Yup..baru 2 orang... sepasang. Siti Alya Nurjannah- 4 1/2 thn & Ammar Nasrullah- 2 1/2 thn.

Do you have any pets?
Tak pernah ada pun!!!

Do you own or rent?
Still dok kat kuarters kerajaan. Umah guru yg beso dabak nih!!.. InsyaAllah ada rezeki balik S'jung nnt baru nak beli umah.. Amin....

Do you live in the country,city/town?
Miri Sarawak...dekat2 ngan bandar Miri...8-9km jek..

What is your favourite activity you do together?
1.Tengok tv kalau ada citer best. Suka citer aksi, penyiasatan & seram. Kartun suka gak specially
Detective Conan.
2. Shopping....kalau takde duit...window soping pun ok...yg penting jalan2..
3. Mesti!!! Bergurau senda ala2 ganaz gitu ngn hb....
4. Main2 ngn anak2..

Do you have a favourite vacation spot?
Banyak....tapi kalau dapat gi KK pun dah ok...

How many siblings do you have including in-laws?
Kite 5 org...anak no3, tunggal pompuan!..hb 6 org....anak no4, sulung lelaki. Dah cukup ramai bila berkumpul...sebab masing2 dah beranak pinak!...

What mosque do you attend?
Selalu kalau ada program pe2 kat Surau Kolej ni aje. Solat Terawih pun kat surau Kolej ni . Tapi solat Jumaat d Masjid Luak..masjid terdekat dengan Kolej.

Is this the mosque you got married in?
Nop...jauh sangat dari tanah tumpah darahku tercinta...

What town is your current address?
Tanjong Lobang, Miri, Sarawak.

Do you work or stay at home?
Pernah keje...pas kawin & ada anak...pastu ikut lak hb g Sarawak ni...tak keje pon. Susah nak cari keje kat sini. Maka...jadilah suri rumah tangga sepenuh masa & tenaga. Nanti balik S'jung tak taula..maybe nak bisnes kot!!

Where did you go for your honeymoon?
Tak g mane mane pun..kat atas katil jerk.....ekekekeke...(Miang tahap infiniti)

Leave a piece of marriage advise.
Ntahla..masih muda beno lagi...pe2 pun give n take tu perlu!..gurau & senda..jgn serius jek!..saling hormat menghormati...ada kepercayaan...Mesti masak untuk suami..& temankan suami makan w/p kita x makan!.Apa yg tak puas ati kena gak luah..selalu kite guna cara gurau2 gelak2 masa nak luahkan apa yg tak puas ati...nampak cam main2 tapi take serius. Cara tu berkesan utk elak gaduh2.. Cam bagus kan??....Sayangi suami anda setulus hati &seikhlasnya kerana dia adalah dia..

Harap2 Kak Asma lah terima keje sekolah kite nih.............

4 comments:

  1. lor skrg duk sarawak ker? huhuhu jauhnyer...

    hihihihih paling best hanimun atas katil tu... ngeh ngeh ngeh...mmg itulah tmpt yg best utk hani mun kan... lariikkkkkkkk

    ReplyDelete
  2. salam ctzura,


    suami lecturer yer? u pun SAHM juge, patut lah hari2 tunjuk Food jer.. sesekala tunjuklah drinks plak...

    ReplyDelete
  3. ciklinn...kalu camtu hanimum atas katil ari2 pun takpe kan? kan?...ekekek...

    dapattttttt...tangkap die!!!

    ReplyDelete
  4. kak yong...hb kite cikgu jer.. tapi dia ajo kat sekolah bestari yg dlm proses menjadi sekolah klauster (betul ke ejaan??)...Nama skul ni Kolej Tun Datu Tuanku Haji Bujang..

    ReplyDelete

Scroll bawah untuk N3 Terbaru...:)

JOM JENGOK2..MANA TAU ADA YANG BERKENAN KE.. SAMBIL LEPAK2, DOK USHA2 LER. JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MILIKI APA YANG KORANG INGINKAN.. GERENTI...PUAS HATI!! Meh lepak kat TupperwareKu